به بزرگترین و بروزترین مرجع خبری و تفریحی شهرستان خواف خوش آمدید*بازديدكننده گرامي درود برشما ،لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب سایت، ما را از نظرات و ایده های نوینتان مطلع سازيد. پیشنهاد می شود براي سريع تر رسيدن به مطلب مورد نظر از آرشيو موضوعي استفاده كنيد.امید است حداکثر استفاده را از مطالب سایت ببرید. تاریخ ساخت : دوشنبه 1390/5/10 مصادف با اول رمضان1434 قمری
سامانه پیام کوتاه بزرگترین و بروزترین پایگاه اطلاع رسانی و سرگرمی شهرستان خواف راه اندازی شد.
اگر میخواهید:سریعتر
از دیگران اخبار شهرستان خواف را دریابید؛سریعنر از دیگران جدیدترین طنز
هارا ببینید؛سریعتر از دیگران از تکنولوژی های روز شهرستان خواف آگاه شوید و.....؛
خبرنامه پیامکی خواف خبر بهترین انتخاب شما خواهد بود.
جهت عضویت در خبرنامه پیامکی عدد (1) لاتین را به شماره پیامک:50002060705212 ارسال نمایید.(شماره تلفن همراه شما بدون نام در گروه ثبت خواهد شد.)
در صورت لغو عضویت در خبرنامه پیامکی عدد (2) لاتین را ارسال فرمایید.
خواف، شهری خفته در دل کویر، با آبادیهایی در اطراف پراکنده،که هر
کدام پیشینهای پر رونق داشته و تنها باید دستی برآری و به آرامی
غبار تاریخ را از چهرهاش بروبی ...
شهرستان
خواف یکی از شهرستانهای استان خراسان رضوی است که در ۲۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع شده است. سنگان، نشتیفان،
قاسمآباد و سلامی شهرهای آن هستند.
این شهرستان با چهار بخش مرکزی، سنگان، جلگه زوزن و سلامی و جمعیتی بیش از ۱۱۰ هزار نفر، در نوار مرز شرقی ایران قرار دارد و ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد.
شهرستان
خواف از شمال به شهرستان رشتخوار، از غرب به شهرستان گناباد، از جنوب به
شهرستان قاینات و از شرق به شهرستان تایباد و کشور افغانستان متصل است.
این وبسایت آماده تبادل بنر یا لینک با هر وبسایت مجاز و فعال میباشد،باما در ارتباط باشید.
به گزارش خواف خبر وبه نقل از پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران، در جنوب دشت سنگان منطقه ای وجود دارد که از لحاظ ارتفاع، پست ترین اراضی شهرستان خواف را با ارتفاع ۶۲۰ متر تشکیل می دهد و این ساختار طبیعی باعث هدایت آبهای روان و سطحی خواف و بخشی از آب های شهرستان رشتخوار و قائن به این دشت شده و در نهایت بسمت افغانستان گسیل می شوند...
به گزارش خواف خبر وبه نقل از پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران، در جنوب دشت سنگان منطقه ای وجود دارد که از لحاظ ارتفاع، پست ترین اراضی شهرستان خواف را با ارتفاع ۶۲۰ متر تشکیل می دهد و این ساختار طبیعی باعث هدایت آبهای روان و سطحی خواف و بخشی از آب های شهرستان رشتخوار و قائن به این دشت شده و در نهایت بسمت افغانستان گسیل می شوند.
تالاب مژن آباد در انتهای یک رود بسیار طولانی قرار گرفته که زهکش آبهای سطحی بخش وسیعی از شهرستان های کاشمر، مه ولات، بجستان، گناباد، رشتخوار و خواف است.
عباس طاهریان، رئیس اداره حفاظت محیط زیست خواف در گفتگو با پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران در توضیح وضعیت این تالاب اظهار داشت: متاسفانه آب این رودخانه بدون هیچ گونه بهره برداری در ایران نهایتا به نمکزاری در افغانستان وارد می شود. این منبع آبی عظیم به دلیل شوری مورد استفاده کشاورزان قرار نمی گیرد و به کمتر آن توجه می شود. طول تقریبی برآورد شده این زهکش طویل از حوزه استحفاظی کاشمر تا خروجی آن در مرز افغانستان ۲۹۵ کیلومتر برآورد می شود.
وی افزود: در سال های گذشته در کنار روستای مژن آباد بر روی این رود شور یک بند خاکی گابیونی احداث گردیده که باعث ماندگی آب و ایجاد یک اکوسیستم آب شور منحصر بفرد شده که یک پتانسیل محیط زیستی ارزشمند به شمار می رود..
وجود این آبگیر در اراضی بیابانی سنگان موجب ایجاد میکروکلیمای خاصی شده که رطوبت حاصل تا شعاع چند کیلومتر پوشش گیاهی متفاوت با اراضی بیابانی را شکل داده است. این تالاب که قسمتی از آن به طول ۳۵ کیلومتر از سوی سازمان حفاظت محیط زیست بعنوان منطقه حفاظت شده (بخشی از منطقه حفاظت شده سیرخون) اعلام شده است.
در این تالاب طی چند سال اخیر بدلیل حفاظت و حراست مستمر، پوشش متراکمی از نی ها و انواع گیاهان شور پسند روئیده و به دلیل قرار گرفتن در کریدور مهاجرت پرندگان، بیش از ۲۵ گونه پرندگان آبزی و کنار آبزی از جمله گونه های نادری همانند اردک مرمری، اردک بلوطی، فیلوش و گونه های فراوانتری همچون اردک سیاه کاکل، اردک سرحنایی، پلیکان خاکستری، اگرت بزرگ، حواصیل خاکستری، حواصیل ارغوانی، اردک تاجدار، باکلان، کشیم کوچک و بزرگ، خوتکا، اردک سرسبز، چنگر، چارخو، اردک نوک پهن، اردک ارده ای، آنقوت، غاز خاکستری، گیلار، چوب پا و خروس کولی دم سفید در آن مشاهده می شوند.
در بررسی های صورت گرفته از حاشیه این تالاب می توان به مشاهده پرنده لیکو اشاره نمود که برای اولین بار در سطح استان خراسان رضوی در این مکان مشاهده شد و یا زردپره تالابی که بعد از دریاچه بزنگان، تالاب مژن آباد دومین محلی است که این پرنده مشاهده شده است. اردک مرمری نیز از گونه های شاخصی است که هر ساله در این تالاب مشاهده می شود و برای نخستین بار در سطح استان خراسان رضوی در این محل مشاهده و از آن عکسبرداری گردیده است.
تالاب مژن آباد یکی از بهترین زیستگاه های پرندگان مهاجر در شرق کشور قلمداد می شود و حضور کارشناسان، پرنده شناسان و مستند سازان در طی چند سال اخیر و سرشماری های مکرر دلیلی بر این ادعاست. در بررسی های میدانی به عمل آمده توسط کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، تالاب مژن آباد پس از سد دوستی مقام دوم استان را به لحاظ تنوع گونه ای به خود اختصاص داده است.
عمق کم، رویش نی، لویی، جلبک و گز پناهگاهی طبیعی برای پرندگان بوجود آورده است و در صورت پایش مداوم می تواند مامنی جهت تخمگذاری و جوجه آوری برخی از این گونه ها باشد.
اين نظر توسط
رمضان محمودی در تاريخ 1391/1/12 و 15:27 دقيقه ارسال شده
است
سلام البته حیف که از سیل 88 دیگر درستش نکرده اند البته من عکس های از آن سال وآن ابگیر که درحال خراب شدن بود دارم
اين نظر توسط
جان محمد در تاريخ 1391/1/5 و 1:40 دقيقه ارسال شده
است
سلام با مطالب جديد آپم
ضمنا گياه كما زادگاهش مراتع مژن آباد است همچنين گياه سريش كه راجع به آنها مطالب قشنگي در وبم دارم مي توانيد ملاحظه كنيد .
راجع به نظر آقاي مدثر تيموري كه در بالا قيد نموده اند نام نگارنده را قيد كنيد كه شما عنوان كرده ايد كه نام منبع را نوشته ام به نظرم نگارنده اين مطلب خودشان باشند چون ايشون در محيط زيست كار مي كنند واين مطلب اصلش از پوسترهاي وبروشورهاي محيط زيست است .
پاسخ : با سلام.اصلاح شد. متشکرم
اين نظر توسط
مدثر تیموری در تاريخ 1390/12/24 و 11:47 دقيقه ارسال شده
است
سلام مطالب از خودتان نیست
نام نگارنده را قید کنید
پاسخ : منبع رو در پایان مطلب ذکر نموده ام. لطفا توجه کنید
اين نظر توسط
علي در تاريخ 1390/11/1 و 17:11 دقيقه ارسال شده
است
مرغابي هاي خوبي داره -من براي شكار اونجا رفتم يك روز جمعه جاتون خالي حال كرديم .
اين نظر توسط
جان محمد تيموري در تاريخ 1390/10/24 و 18:59 دقيقه ارسال شده
است
ممنون متشكر كه اين مطلب رو گذاشتيد انشاءا... سعي مي كنم مطالب در خور وبلاگتون براي شما بفرستم -حق نگهدارتان